به گزارش «فیلم نیوز»، سازمان سینمایی به تازگی طرحی را برای ایام خانهنشینی مخاطبان کلید زده که قرار است هر روز یک محتوای ایرانی جدید توسط سامانه vod عرضه شود. طرحی با عنوان «هر روز یک فیلم تازه در شبکه نمایش خانگی» که تا پایان فروردین ۹۹ ادامه دارد. پس از موافقت با عرضه دو فیلم توقیفی «رحمان ۱۴۰۰» و «مارمولک» صاحبان برخی فیلمها در صدد پیوستن به این طرح و رونمایی از فیلمهایشان هستند.
با مرور فیلمهای توقیفی سالهای اخیر، با اسامی قابل توجهی مواجه میشویم. «صد سال به این سالها» به کارگردانی سامان مقدم و تهیه کنندگی مرتضی شایسته مهمترین فیلم توقیفی یک دهه اخیر است که از سال ۸۶ با وجود اعمال ممیزیهایی بر روی فیلم اما هنوز فرصت اکران پیدا نکرده. تهیه کننده فیلم در طول این ۱۲ سال چندین بار تقاضای صدور پروانه نمایش کرده اما هر بار با مانعی برای اکران مواجه شده است.
«خرس» به کارگردانی خسرو معصومی نیز از جمله آثاری است که بحث توقیف آن در این سالها همچنان در صدر خبرها قرار داشته است. فیلمی که با وجود رضایت منتقدان و جوایزی که از جشنواره فیلم فجر کسب کرد، اما در این سالها هیچ امیدی برای اکران پیدا نکرد.
«ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی از جمله فیلمهای پربازیگر سینماست. با وجود تعاریفی که از گوشه و کنار در مورد ساختار و قصه متفاوت آن میشود، اما در طول این سه سال با سنگ اندازی زیادی مواجه شده است. سعید خانی چند روز پیش در واکنش به صحبتهای اخیر وزیر ارشاد درباره نمایش فیلمهای جدید در شبکه نمایش خانگی اعلام کرد که حاضر است با قیمت چهار سال پیش این فیلم را واگذار کند.
اما شاید مهجورتر از همه این فیلمها، «پدیده» به کارگردانی علی احمد زاده و تهیه کنندگی مصطفی شایسته است. احمد زاده دو سال قبل با انتشار پستی در اینستاگرامش نوشت که فیلمش بیشترین لطمه را از توقیف خورد و تا امروز درگیر مسائل حاشیهای و اختلافات درونی است اما کمتر کسی در این مدت از سرنوشت این فیلم خبر داشته است.
فیلم دیگر این لیست، «گزارش یک جشن» ابراهیم حاتمی کیاست که ماجرای اکران نشدن آن در یکی دو سال اخیر مبحث داغ رسانه ها بوده. با وجود شایعاتی که در مورد عدم تمایل حاتمی کیا برای اکران این فیلم مطرح شده بود، اما او اساسا این موضوع را کذب دانست.