فیلم «در آغوش درخت»، اولین تجربه کارگردانی بابک خواجهپاشا، چهارشنبه 17 مرداد اکران شد تا این کارگردان همزمان با دو فیلم روی پرده سینماها باشد. فیلم «آبی روشن» هم به عنوان دومین فیلم کارنامه خواجهپاشا از 26 خرداد اکران شده و نمایش آن کماکان ادامه دارد. «در آغوش درخت»، یکی از فیلمهای مهم جشنواره چهلویکم فیلم فجر بود. فیلمنامه قابلتوجهی داشت و انتخاب بازیگران و بازی آنها جزو نکات مثبت آن به حساب میآمد.
به گزارش فیلمنیوز، «در آغوش درخت» در جشنواره چهلویکم فیلم فجر در هشت رشته نامزد سیمرغ بود و نهایتا سیمرغ بهترین فیلم اول و بهترین فیلمنامه را از آن خود کرد. به بهانه اکران فیلم، نگاهی اجمالی داریم به ابعاد مختلف آن.
فیلمنامه و کارگردانی | بابک خواجهپاشا پیش از اینکه «در آغوش درخت» را به عنوان اولین فیلمش کارگردانی کند، تجربه ساخت چند سریال در شبکه استانی آذربایجان غربی را داشته و در چند فیلم به عنوان بازیگر حضور پیدا کرده است. خواجهپاشا این فیلم را براساس فیلمنامه خودش جلوی دوربین برده و روی ارتباط عاطفی عمیق میان اعضای یک خانواده چهار نفره دست گذاشته است. فیلم روی سوژهای ساده بنا شده اما آنچه باعث جذابیت بیشتر آن میشود، تمرکز روی جزئیات و نمایش دقیق احساسات اعضای خانواده در بحرانهایی است که در طول فیلم شاهدشان هستیم. رابطه اعضای این خانواده به خاطر تصمیم جدایی پدر و مادر درگیر آسیب میشود و این بحران روحی، وضعیت و موقعیت پیچیدهای را رقم میزند. خواجهپاشا هم در انتخاب بازیگران هوشمندانه عمل کرده است و هم در از پتانسیل مکان جغرافیایی برای انتقال معنای مدنظرش کمک گرفته است؛ تمهیدی که در فیلم دومش «آبی روشن» هم شاهد بودیم.
داستان | پدر و مادری در آستانه جدایی تصمیم میگیرند بنا به صلاحدید روانشناس، برای عادت کردن بچههایشان به جدایی از هم و کاستن از ضربه روحی عمیق آنها، مدتی به صورت تمرینی دو نفرشان را دور از هم نگه دارند. بچهها که متوجه این مسئله شدهاند، مقاومت میکنند و سعی میکنند هرطور شده جلوی این اتفاق را بگیرند و …
بازیها | شخصیت اصلی فیلم، در اختیار مارال بنیآدم است؛ بازیگری که در جشنواره چهلودوم فیلم فجر برای بازی در نقش پروین اعتصامی در فیلم «پروین» برنده سیمرغ شد. بنیآدم پس از سالها تجربه بازی در تئاتر اولین بار با فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی به سینما قدم گذاشت و بعد از آن با فیلم «خشکسالی و دروغ» بازیاش دیده شد. در سریال «همگناه» مصطفی کیایی بازیاش بیشتر از قبل به چشم آمد و در فیلم «در آغوش درخت» هم از پس ایفای نقشی محوری و بسیار سخت برآمده است. او نقش زنی تنها و البته مستقل را دارد که توانسته از پس گذران زندگیاش بربیاید اما بروز یک بحران، موقعیتی نفسگیر را در ارتباط با زندگی فرزندانش در فیلم تجربه میکند. بازی بنیآدم یکی از نکات مثبت فیلم است. او در جایگاه یک مادر، کاملا موفق میشود احساسات مخاطبان را با خودش همراه کند و نفس آنها را هم مثل خودش بند بیاورد. علاوه بر بنیآدم، بازی روحالله زمانی هم یکی دیگر از نقاط قوت فیلم است. زمانی سال 1398 با بازی در نقش علی در فیلم «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی وارد سینما شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت. دو سال بعد در فیلم «موقعیت مهدی» هادی حجازیفر، بازی متفاوتی به نمایش گذاشت و در فیلم «در آغوش درخت» هم توانسته موقعیت جدیدی را پیش ببرد.
استفاده از طبیعت و جغرافیا | «در آغوش درخت» فیلمی شهری و آپارتمانی نیست و در خطه سرسبز آذربایجان روایت میشود. فیلم پر از جذابیتهای بصری است و کارگردان از پتانسیلی که فضا در اختیارش گذاشته به درستی برای ایجاد بحران استفاده کرده است. ماجراهای فیلم ارتباط مهمی با طبیعت دارند. رودخانه، ماهی، جنگل و درخت، به عنوان بستری برای رویدادهای فیلم انتخاب شدهاند و بدون کمک گرفتن از این عناصر، امکان پیشرفت داستان وجود ندارد.
«در آغوش درخت» به نویسندگی و کارگردانی بابک خواجهپاشا، با بازی مارال بنیآدم، روحالله زمانی، جواد قامتی، اهورا و رایان لطفی، محصول سال 1401 است. این فیلم چهارشنبه 17 مرداد روی پرده سینماها رفته است.