با بومیسازی تکنولوژی «Virtual Production» برای ساخت سریال «موسی کلیمالله (ع)» به احتمال زیاد در آینده نزدیک دیگر قرار نیست برای ساخت پروژههای بزرگ از ساخت دکورهای هکتاری استفاده شود و پروژه ساخت دکور به طور کامل از پروژهها حذف خواهد شد. ویرچوال پروداکشن، تکنولوژیای است که به وسیله مانیتور و شبیهسازی محیط، جایگزین پرده سبز میشود. تا به حال بسیاری از اثار جدید و مهم سینمای جهان با این شیوه تولید شدهاند. با این شیوه، در تولید سریالی مثل «موسی کلیمالله (ع)»، به اندازه ساخت دکور یک میلیون و 100 هزار مترمربع صرفهجویی میشود. این سریال به زودی وارد مرحله فیلمبرداری خواهد شد.
به گزارش فیلم نیوز، پیشتر اعلام شده بود که برای فصل اول و دوم مجموعه «موسی کلیمالله (ع)» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا، قرار است 110 هکتار دکور ساخته شود اما حالا با بهرهگیری از تکنولوژی جدید این هزینه از پروژه حذف شده است.
طبق این خبر، علاوه بر صرفهجویی در هزینههای تولید سریال، هزینههای پس از تولید؛ یعنی نگهداری و تعمیر دکور در سالهای بعد نیز از پروژه حذف میشود.
درحال حاضر عوامل سریال «موسی کلیمالله (ع)»، در مراحل مختلف با تشکیل تیم تحقیق و توسعه (R&D) و استفاده از استعداد نیروی انسانی متخصصِ ایرانی، اقدام به توسعه تکنولوژی و بومیسازی «Virtual Production» با ابزارهای داخلی کرده اند. بر همین اساس، تستهای مختلفی برای فیلمبرداریِ تکنولوژی «تولید مجازی» طراحی و اجرا شده است.
این تکنولوژی، ترکیبی از فناوری به روز جهانی، نیروی انسانی متخصص و ابزارهای فناورانه است که برای واردات بخشی از تجهیزات فنی آن محدودیتهایی وجود دارد و نیروی انسانی متخصص بومی آن نیز باید آموزش داده شود.
پروژه «موسی کلیمالله (ع)»، چند سال قبل وارد پیشتولید شد و بخشی از ساختوسازها و تولید لباس و اکسسوارها و … به مرحله نهایی رسید. درحال حاضر تیم تولید این سریال که بیش از 300 نفر هستند، به تهیهکنندگی سیدمحمود رضوی مقدمات آغاز فیلمبرداری آن را آماده میکنند.