در چهارمین روز جشنواره فیلم فجر هم سه فیلم در سینمای رسانهها به نمایش درآمد و از فیلمهای «چرا گریه نمیکنی»، «بچه زرنگ» و «هوک» رونمایی شد، که در این میان نشست فیلم «چرا گریه نمیکنی» به دلیل عدم حضور کارگردان جنجالی شد. در این روز ریس سازمان سینمایی هم با حضور در سینمای رسانهها به ماجرای انصرافیها جشنواره واکنش نشان داد.
به گزارش فیلمنیوز، روز شنبه پانزدهم بهمن ماه مصادف با روز میلاد امام علی(ع) در پردیس ملت(سینمای رسانهها) از سه فیلم «چرا گریه نمیکنی» ساخته علیرضا معتمدی، انیمیشن «بچه زرنگ» ساخته مشترک هادی محمدیان، بهنود نکویی و محمدجواد جنتی و «هوک» به کارگردانی حسین ریگی رونمایی شد. اعتراض تهیهکننده فیلم «چرا گریه نمیکنی» به عدم حضور کارگردان در نشست خبری این فیلم و همچنین واکنش محمد خزاعی ریس سازمان سینمایی به ماجرای انصرافیها از مهمترین اخبار روز چهارم جشنواره چهل و یکم فیلم فجر بود.
♦ واکنش ریس سازمان سینمایی به انصرافیها
محمد خزاعی ریس سازمان سینمایی در واکنش به انصراف فیلمساران خارجی از حشور در جشنواره فیلم فجر و اعتراض آنها نسبت به انتخاب فیلمهایشان به خبرنگاران گفت :« وقتی حق رایت فیلم پرداخت می شود، حق انصرافی وجود ندارد. در حوزه سینمای داخلی هم همینطور است؛ بنابراین انصراف نمی توانند بدهند. حالا اینکه پس از ثبت نام تحت فضایی قرار میگیرند و بیانیه ای صادر می کنند موضوع دیگری است ولی قبل از حضور در این جشنواره تا الان اتفاق مهمی نیفتاده است. آنها در همان زمان ثبت نام باید این تصمیم را می گرفتند.»
♦ نشست خبری فیلم «چرا گریه نمیکنی» | جنجال های تهیهکننده برای عدم حضور کارگردان در نشست خبری
نشست خبری فیلم«چرا گریه نمیکنی» با حضور سید رضا محقق تهیهکننده فیلم برگزار شد. او در حالی به تنهایی در این نشست حاضر شد که علیرضا معتمدی کارگردان فیلم برای تماشای اثرش به پردیس ملت آمده بود، اما حاضر به حضور در کنفرانس خبری نشد. همین عامل موجب شد تا محقق به انتقاد از کارگردان فیلمش بپردازد. او در این باره گفت :« من نمیتوانم برای آقای معتمدی تعیین تکلیف کنم که تشریف بیاورند یا خیر. در دنیا تهیهکننده صاحب یک اثر است و من عزم خود را جزم کردم که فیلم در اینجا باشد. اینکه تا اینجا تشریف بیاورند و پشت در بایستند را خودشان باید پاسخ دهند. در سینمایی که صاحبانش مردم و هنرمندان هستند نمیشود تحریم کرد چون ما معیشت مردم را نشانه گرفتهایم. در حوزه سیاسی هم عدهای به نام کاسبان تحریم وجود دارند. اگر در تونس و قاهره اتفاقهایی افتاد، آیا سینما را تحریم کردند؟»
محقق در ادامه به انتقاد از بازیگرهای فیلمش که ازحضور در جشنواره انصراف دادهاند پرداخت و آنها به وسط بازی متهم کرد.
♦ نشست خبری فیلم«بچه زرنگ» | جواد جنتی :اگر دولت بگذارد میتوانیم با خارجیها رقابت کنیم
نشست خبری فیلم«بچه زرنگ» با حضور محمدجواد جنتی و بهنود نکویی کارگردانان فیلم ، علی رمضان نویسنده فیلمنامه و حامد جعفری تهیهکننده در پردیس ملت برگزار شد.
در این نشست کارگردانان این انیمیشن درباره چگونگی تولید این اثر و مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صحبت کردند. در بخشی از این نشست محمد جواد جنتی مدعی شد که اگر دولت دخالت نکند آنها قادر خواهند بود در عرصه انیمیشن با کشورهای صاحب نام این عرصه رقابت کنند.
حامد جعفری هم در همین زمینه به انتقاد از نهادهای دولتی پرداخت و گفت :« ما فقط میخواهیم که نهادهای دولتی ما را اذیت نکنند سینمای کودک و نوجوان برای نهادهای فرهنگی اهمیت ویژهای ندارد شاید آن چیزی که به طور کلی باید به آن توجه کنیم این است که کارهایی که برای کودکان ساخته میشود باید در مرحله عرضه هم کمک کرد و به نظرم آنچه که میشود از نهادهای دولتی انتظار داشت ناظر به همین بخش است.»
♦ نشست خبری فیلم «هوک» | حسین ریگی : زیباییهای سیسستان و بلوچستان را نشان دادم
نشست خبری فیلم سینمایی «هوک» با حضورحسین ریگی کارگردان ، علی آشتیانی پور تهیهکننده ،سبحان رخشانی، محسن آشتیانی پور بازیگران، ندا سلیمی طراح لباس و مهدی سعیدی طراح صحنه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در ابتدای این نشست، علی آشتیانی پور گفت: فیلم به دعوت بنیاد فارابی شکل گرفت و بعد از سفر به سیستان و بلوچستان با آقای ریگی تصمیم به ساخت این فیلم گرفتیم.
حسین ریگی نیز درباره انگیزهاش از ساخت این فیلم گفت : در ۲۰ سال فعالیتم در سینما همیشه فریادم این بود که چهره درست سیستان و بلوچستان درست دیده نشده و سینما بدهکار سیستان و بلوچستان است. در همین راستا فیلم «لیپار» را ساختم که براساس قولی که بچههای منطقه داده بودم این فیلم بومی را ساختم. ۳ سال برای هوک کار کردم و دانیال شهبخش اولین مدال برنز بوکس جهانی را گرفته که اهل سیستان و بلوچستان است. همیشه گفتهام چطور میشود استانی که از هر لحاظ غنی است اما هیچ کسی از سیستان بلوچستان نمیدانند چرا سینما و رسانه کاری کرده که اگر فردی با لباس بلوچ وارد تهران شود یا مردم میترسند و یا درخواستهای دیگری دارند. باید فیلمهایی درباره این منطقه ساخته شود.»