شاید در میان بچه های دهه پنجاه، شصت و هفتاد شنیدن نام یک فرد بتواند لبخند خاطره انگیزی را روی لب های آنها بیاورد و آن کسی نیست جز «آقای مجری»!
ایرج طهماسب متولد 26 اردیبهشت 1338 است. برای بسیاری جالب است که بدانند طهماسب فعالیت جدی هنری خود را با عروسک گردانی «مدرسه موش ها» آغاز کرد و پس از آن به عنوان بازیگر جلوی دوربین کارگردانانی همچون فریدون جیرانی و کیانوش عیاری رفت.
با آغاز نیمه دوم دهه شصت، طهماسب در قامت کارگردان مجموعه های «سلامتی چه خوبه»، «دکتر عروسکی» و «خانواده عجیب» را برای بچه ها ساخت.
اما شاید این دهه هفتاد بود که او را به عنوان یکی از محبوب ترین افراد تلویزیون معرفی کرد. «صندوق پست» برنامه ای بود که او نامه بچه هایی که به این برنامه میفرستادند را به همراه عروسک های جقجقه و فرفره ژولیپولی و گلابی می خواند. اما محبوب ترین عروسک این برنامه «کلاه قرمزی» بود!
پس از موفقیت «صندوق پست»، ایرج طهماسب فیلم سینمایی «کلاه قرمزی و پسرخاله» را جلوی دوربین برد و توانست با این فیلم چندین نسل را عاشق این عروسک ها کند و با حمید جبلی تیم بسیار موفقی را تشکیل دادند. همچنین زوج طهماسب و فاطمه معتمدآریا به یکی از محبوب ترین زوج های سینمای ایران تبدیل شدند.
«یکی بود یکی نبود»، «دختر شیرینی فروش»، «کلاه قرمزی و سروناز»، «زیر درخت هلو» دیگر فیلم های موفق او بودند. طهماسب همچنین با نگارش فیلمنامه «خوابگاه دختران» نشان داد که تسلط او تنها معطوف به کارهای کودکان و نوجوانان نیست.
سال 88 بازگشت ایرج طهماسب به تلویزیون بود و او توانست با مجموعه های «کلاه قرمزی» خاطرات بچه های دیروز را زنده و بچه های نسل جدیدی را هم عاشق خود و شخصیت های برنامه اش کند.
درباره محبوبیت او همین کافی است که وقتی یک سال مدیران تلویزیون مخالفت خود را با پخش مجموعه نوروزی «کلاه قرمزی» اعلام کردند، شبکه های اجتماعی پر شد از انتقادها از مدیران صداوسیما؛ گویی این مجموعه همچون یکی از سین ها، به بخشی از نوروز ایرانیان تبدیل شده بود.
بچه ها مهمترین دغدغه طهماسب بوده و به همین دلیل است که هیچ وقت عکس یا ویدیویی از پشت صحنه «کلاه قرمزی» منتشر نشده ؛ چون او نمی خواهد ذهنیت بچه ها با دیدن عروسک گردان های شخصیت های این مجموعه تغییر کند.