حامد بهداد از جمله بازیگرانی است که در کارنامهاش فراز و نشیب زیادی را تجربه کرده. نقشهای مهمی در کارنامهاش دارد و این اواخر هم در انتخابهایش حساستر شده است. به بهانه بازی حامد بهداد در سریال «سرگیجه» ده نقش مهم کارنامهاش را مرور میکنیم.
به گزارش فیلمنیوز، «سرگیجه» یکی از پرمخاطبترین سریالهای این روزهای شبکه نمایش خانگی است و بازی حامد بهداد هم در نقش پیمان بسیار به چشم آمده است. بهداد پیش از این با بازی در سریال «میخواهم زنده بمانم» هم تجربه خوبی را در شبکه نمایش خانگی به جا گذاشته بود.
♦ آخر بازی| همایون اسعدیان| 1379
نام نقش: پویا
مختصات نقش : بهداد بلافاصله بعد از ورود به سینما با اولین فیلمش «آخر بازی» دیده شد. همایون اسعدیان برای فیلمش دنبال پسری جوان میگشته و رامید جوان هم بهداد را معرفی کرده است. بهداد در نقش پویا نماینده جوانهای دهه هشتادی است. یک جوان دانشجو و نترس که شوخیشوخی وارد بازی پیچیدهای میشود و گیر میافتد. با اینکه خیلیها معتقد بودند بهداد دراین فیلم اغراقشده بازی کرده اما بازیاش مورد توجه داوران قرار گرفت و برای این نقش نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره نوزدهم شد.
♦ بوتیک| حمید نعمتالله| 1382
نام نقش: مهرداد
مختصات نقش : حامد بهداد سال 1382 در شرایطی «بوتیک» را بازی کرد که تازه به میدان آمده بود و درواقع میشود گفت با «بوتیک» جای خودش را در سینما باز کرد. او نقش دوست معتاد جهان را داشت که ساقی مواد شاپوری کارفرمای جهان هم به حساب میآمد. با زنی ساقی و ده سال بزرگتر از خودش ازدواج کرده بود و نصف بیشتر مواقع نشئه بود. یکی از سکانسهای مهم فیلم، دعوای مهرداد با زنش بود که پرده از رابطه او با شاپوری برمیداشت. نقش مهرداد در فیلم چندان زیاد نبود اما در همین حد توانست موفقیت زیادی به دست آورد. او با گریم متفاوت و حرکات سر و بدنش، فرم جدیدی ایجاد کرد که بعدها هم آن را در آثار دیگر به کار گرفت.
♦ روز سوم| محمدحسین لطیفی| 1385
نام نقش: فواد
مختصات نقش : بهداد در فیلم «روز سوم» نقش متفاوت یک افسر عراقی را بازی کرد؛ افسری که سالها پیش از جنگ به ایران آمده و از سمیره خواستگاری کرده و حالا که جنگ شده، به عنوان دشمن راهی این منطقه شده است. «روز سوم» یکی از بهترین نقشآفرینیهای بهداد به حساب میآید. او شمایل یک افسر عاشقپیشه عراقی را چنان باورپذیر به تصویر کشید که نمیتوانستیم او را دشمن ببینیم. برخلاف انتظار برای بازی در این نقش، سیمرغ به بهداد نرسید و در جشن خانه سینما هم بازیاش دیده نشد. با این حال به عنوان نقشی ماندگار در کارنامهاش به جا ماند.
♦ سعادتآباد| مازیار میری| 1389
نام نقش: محسن
مختصات نقش : محسن فیلم «سعادتآباد» مردی بشاش، بذلهگو، بیتوجه، دروغگو، سربههوا و… است. جالب اینجاست که تمام این صفات را همزمان باهم به کار میگیرد. مجموعه این ویژگیها در مقابل آرامش و تلاش همسرش در این فیلم باعث میشود در عین اعصابخردکن بودن، منفور به نظر نرسد و دست کم نسبت به سایر شخصیتها تعریف بهتری در ذهنمان داشته باشد. بهداد هنرمندانه کاری کرد که هم مخاطب او را دوست بدارد و هم متوجه خصلتهای بدش شود. او برای «سعادتآباد» نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشن منتقدان شد. در زمان اکران هم شاهد نقدهای مثبتی درباره بازیاش بودیم.
♦ جرم| مسعود کیمیایی| 1389
نام نقش: ناصر
مختصات نقش : فیلم «جرم» درباره دو دوست جوان به نام رضا سرچشمه و ناصراست که تصمیم میگیرند به زندگی یک شخص سیاسی پایان دهند. بهداد در این فیلم یک بازی برونریز دارد اما این شیوه تعمدی است. نوعی ادای احترام به شخصیتهای پر فریاد کیمیایی است و صدای چنگیز جلیلوند بر این مشابهت افزوده است. بهداد برای «جرم» برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره بیستوهم فیلم فجر شد. بازی بهداد در این فیلم تحسین شد، اما با اینحال ناصر جزو شخصیتهای بهیادماندنی سینمای کیمیایی محسوب نمیشود.
♦ آرایش غلیظ| حمید نعمتالله| 1392
نام نقش: مسعود
مختصات نقش : شاید بتوان گفت حامد بهداد بهترین گزینهای است که حمید نعمتالله میتوانست برای «آرایش غلیظ» سراغش برود. مسعود آدم کلاشی است که قصد دارد یک بار قاچاق فشفشه را بفروشد و به هیچکس هم جز خودش فکر نمیکند. برای این منظور از موقعیت یک دختر ساده و تنها سوءاستفاده میکند و همراه او و همکارانش به یک ماموریت میرود. او بعد از آشنایی با پیرمردی معتاد و همراهی با او در استفاده از مواد وارد فاز جدیدی میشود و بامزگی بیشتری در شخصیتش دیده میشود. حامد بهداد برای «آرایش غلیظ «از جشنواره سیودوم نامزد دریافت سیمرغ بود. خیلیها بازیاش را تحسین کردند ولی برخی منتقدان بازیاش را نپسندیدند.
♦ سد معبر| محسن قرایی| 1395
نام نقش: قاسم
مختصات نقش : در این فیلم حامد بهداد را در نقش کارمند اداره شهرداری میبینیم؛ مردی از طبقه فرودست که به خواستههای همشهریان همطبقهاش بیاعتناست و حتی در رابطه با همسرش، مطالبات فردی خود را به خواست همسرش ارجح میداند. بهداد برای نمایش درونیات قاسم، از همه تجربه و توانش بهره گرفته و با سکوت، نگاهها و رفتارش بخش مهمی از ویژگیهایش را منتقل میکند. این فیلم باعث شد نگاهها بار دیگر به سمت او چرخانده شود و یک جورهایی سکوی پرتاب بهداد به حساب آمد. او در جشن انجمن منتقدان و خانه سینما جایزه گرفت. بهداد در جشنواره گلدنگلوبال آسیایی در کوآالالمپور هم جایزه بهترین بازیگر مرد را بهدست آورد.
♦ قصرشیرین| رضا میرکریمی| 1397
نام نقش: جلال
مختصات نقش : یکی از متفاوتترین بازیهای حامد بهداد در «قصر شیرین» رقم خورد. او نقش مردی از طبقه فرودست جامعه را بازی میکند که به خاطر اشتباهاتش زندگی خانوادگیاش را بهم ریخته و هنوز هم نمیتواند از پس حل مشکلات بربیاید. جلال شخصیتی چندلایه دارد و رفتارش در مواجهه با فرزندانش بسیار طبیعی و درخشان از آب درآمده است. بخش مهمی از موفقیت این فیلم به دلیل بازی بهداد و تغییر تدریجی او در طول فیلم است. بهداد برای این نقش در جشنواره فجر سیوهفتم نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد بود اما این سیمرغ را به دست نیاورد.
♦ میخواهم زنده بمانم| شهرام شاهحسینی| 1400
نام نقش: امیر شایگان
مختصات نقش : حامد بهداد در سریال «میخواهم زنده بمانم» نقش فردی بانفوذ به نام امیر شایگان را داشت که از خانوادههای زندانیان پولهای کلان میگرفت و توی پروندهها دست میبرد یا خانههای مصادرهای را در ازای قیمتهای گزاف به صاحبانش برمیگرداند. آنقدر قدرت داشت که کسی جرئت نمیکرد خلاف گفتههایش دست به اقدام بزند. همهی اطرافیانش را خریده بود هرکس را اراده میکرد از سر راه برمیداشت. شایگان شخصیتی پیچیده بود. ابتدای سریال زمانی که بین هما و نادر جدایی میانداخت، از او متنفر میشدیم اما رفتهرفته با شخصیت کاریزماتیکش نه تنها هما که مخاطبان را هم به سمت خودش میکشید. صحنهی زیر گرفتن شخصیت زهره در قسمت پایانی توسط امیر شایگان نقطه اوج بازی بهداد در این سریال به حساب میآمد.
♦ سرگیجه| بهرنگ توفیقی| 1401
نام نقش: پیمان
مختصات نقش : پیمان با بازی حامد بهداد از همان نقطه شروع سریال معرفی میشود. شخصیتی که بعد از یک واقعه کنترلش را روی اعصابش از دست داده و در لحظهای که لازم است واکنشی مهم نشان دهد، فرار میکند و از طرف دیگر مدام با دیگران درگیر میشود. در بخشهایی از قسمت اول نمود این تعریفها را در رفتار شخصیت میبینیم. بهداد به خوبی توانسته از پس ایفای نقش مردی خانوادهدوست و از طرفی عصبی که مدام درحال سرگیجه است بربیاید. او از یک طرف نگران موقعیتش است و از طرف دیگر نمیتواند بدون فهمیدن واقعیت ماجرای رابطه همسرش با کامران، به زندگی ادامه دهد و این تردید و نگرانی، بخوبی اجرا شده است.