6 فیلم برای معرفی به آکادمی اسکار شانس دارند که در این میان شانس برخی فیلمها به دلیل حواشی ایجاد شده کمتر از بقیه است و سینمای ایران باید ظرف 53 روز آینده نمایده خود را انتخاب و به آکادمی اسکار معرفی کند.
به گزارش فیلمنیوز، مهلت معرفی نمایندگان منتخب کشورها برای رقابت در رشته بهترین فیلم خارجی اسکار ۲۰۲۳ پس از چند سال به شرایط قبل از همهگیری کرونا بازگشت و کمیته اسکار کشورهای مختلف در نهایت تا سوم اکتبر (۱۱ مهر ماه) فرصت دارند تا با بررسی گزینههای مختلف نماینده رسمی سینمای خود را به آکادمی اعلام کنند.
از سینمای ایران شش فیلم شانس معرفی به آکادمی اسکار را دارند. نخستین فیلم «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی است که به تازگی برای حضور در جشنواره ونیز انتخاب شده است. این فیلم برای اینکه شرایط لازم برای معرفی به آکادمی را داشته باشد باید پیش از پایان مهلت اعلام شده در سینماها اکران شده باشد. به همین منظور سرمایهگذاران فیلم در تلاشند تا شرایط اکران عمومی آن را بعد از حضور در ونیز مهیا کنند.
«تفریق» آخرین ساخته مانی حقیقی هم یکی از فیلمهای صاحب شانس برای معرفی به آکادمی اسکار است. این فیلم با اخذ مجوز رسمی از سازمان سینمایی به زودی در بخش مسابقه جشنواره جهانی تورنتو حاضر میشود. کمپانی «فیلمز بوتیک» پخش جهانی آن را برعهده دارد و قرار است شهریورماه سال جاری هم اکران خود را در سینماهای کشور شروع کند.
«موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازیفر و «نگهبان شب» به کارگردانی سید رضا میرکریمی هم جز فیلمهایی هستند که نامشان به عنوان کاندید جهت بررسی برای معرفی به آکادمی اسکار مطرح است.
«شب، داخلی، دیوار» به کارگردانی وحید جلیلوند و «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی با توجه به حضور در بخش مسابقه دو جشنواره معتبر جهانی ونیز و کن و داشتن پخش کننده خارجی شرایط مطلوبی برای معرفی شدن به آکادمی اسکار را دارند ، اما هیچکدام مجوز نمایش داخلی و خارجی از سازمان سینمایی ندارند، ضمن اینکه فیلم سعید روستایی رسما توقیف شده و همین شانس آن را برای انتخاب به شدت کاهش داده است. حتی این احتمال وجود دارد که نام این فیلمها از لیست کاندیدهای معرفی شده به کمیته انتخاب هم حذف شوند.
سال گذشته فیلم «قهرمان» به کارگردانی اصغر فرهادی به آکادمی اسکار معرفی شد که این فیلم در نهایت نتوانست به جمع 5 فیلم نهایی راه پیدا کند.