۲۴ سال از زمان پخش سریال «امام علی» میگذرد. در این سالها درباره این سریال ماندگار زیاد گفته شده است. این بار و در آستانه شهادت حضرت علی، هفت صبح این سریال را از منظری متفاوت مورد تحلیل قرار داده و به کسانیکه در ماندگاری آن نقش داشتند پرداخته است.
داوودمیرباقری
مغز متفکر سریال «امام علی» خود میرباقری است. او بر خلاف شیوه مرسوم سریالهای تاریخی_مذهبی، همان قدر به عنصر شر توجه داشت که به قطب خیر. این تمهید بر جذابیت سریال افزود. او در دیالوگ نویسی صاحب فن است. همچنین شخصیت پردازی سریال، دیگر امتیازی است که باید به حساب میرباقری نوشت.
داریوش ارجمند
یکیاز بهترین گزینهها برای نقش مالک اشتر بود. مالک نه قهرمانی اسطورهای بود و نه از جنس قهرمانهای تخیلی. اگر این شخصیت اندکی دچار افراط و تفریط میشد هرگز تصویرش در ذهن چند نسل باقی نمیماند. این نقش در کارنامه ارجمند یگانه شده است.
محمدرضا شریفی نیا
یکی از نقشهای منفی اما جذاب سریال، ولید است. بازی شریفی نیا به اندازه و بکر بود و در کارنامهاش ماندگار شده. در این سریال خیلی از بازیگران دوست نداشتند نقش منفی بازی کنند، اما شریفی نیا میدانست ولید چه ظرفیتی دارد و آن را روی هوا زد!
ویشکا آسایش
قطام جزو زنان فم فتال سینما و تلویزیون است که زمان پخش به شدت مورد توجه قرار گرفت. ویشکا آسایش اگرچه اولین بازیاش را تجربه میکرد اما به خاطر هوش خود و هدایت میرباقری تصویری ماندگار از قطام به یادگار گذاشت و سالها طول کشید تا از سایه آن خارج شود.
پرویز پرستویی
محمدبن ابیبکر فرزند خلیفه اول است که بعد از خلافت عثمان، از حامیان حضرت علی شد. در سریال بخشی از زندگی محمدبن ابیبکر را شاهد هستیم و پرویز پرستویی از خود بازی خوب و ماندگاری ارائه کرده است.
فرهاد اصلانی
نقش او در سریال کوتاه است. با این حال اصلانی استعدادش را در این سریال به رخ کشید و از موقعیت به خوبی استفاده کرد. او آشفتگی یزید را به خوبی بازی کرد و باعث شد نقش به رغم کوتاهی در ذهن بماند.
همچنین در این گزارش از سیروس مقدم، علیرضا افخمی، مازیار پرتوی و چنگیز وثوقی به عنوان دیگر چهرههایی یاد شده که در ماندگاری این سریال نقش داشتند.